Hvalpe/puppies 2013

10 uger. Tillykke med de første 2 uger i jeres ny familie. Håber i alle sammen har det godt. Bastian her har nu vænnet sig til kun at lege med mor og søster. I har været savnet.

13.september. Hvalpene er nu 8 uger, og det er blevet "store flyttedag. 6 hvalpe flyttede ud på en dag (snøft snøft). Her tages der afsked med yndlingshvalpen

Hvalpe på bytur

Hvalpene er her på bytur 2 og 2 uden mor og storesøster. Det er en stor og spændende verden derude, og de får snuset og bliver klappet til den store guldmedalje.

Hvalpetest 9/9

Så blev alle hvalpene testet. Generelt noget mere lyd på end sidste års kuld, men alt i alt nogle skønne hvalpe. De er generelt gode aktive familiehunde og Vibeke (hvalpetester) har hjulpet med anbefalinger til fordeling af alle hvalpene. Kabalen er gået op, og der er fundet gode match ml. hvalpe og ny hjem.

Hvalpetest

Så er der knap 1 uge til hvalpene skal testes d. 9/9

Vi kan tydeligt se der er kamp om hierarkiet, og der er mange strategier til at klare sig :-). Man kan jo fx vente til brormand sover, og så overfalde ham når han er rigtig træt :-). Der er ikke så stor forskel på dem, at det er tydeligt at en altid dominerer og en altid bliver domineret, men der er klart forskel i sind. Der høres ofte hyl og vred snerren, når legen ind imellem bliver for voldsom.

Her et typisk forsøg på dominans. Jeg lægger dig ned, og holder dig til jeg vil give slip igen. GLæder os til hvalpetesten mandag d. 9/9

6 uger gamle

Hvalpene er nu 6 uger. Der bliver mere og mere fart på, og ofte er de alene på opdagelse i vores store have. Vi manglede 1 pige i dag, og fandt hende så sovende under et hundehus vores datter har lavet sidste år, som ellers står ubenyttet bag huset. I weekenden var de med på besøg ved vores byfest, og det varede ikke lang tid før de var spredt over hele boldbanen, det store telt og de 200 mennesker på pladsen og i teltet. De går frygtløst på opdagelse i verden, hilser på alle de møder med stor tillid. Vi har travlt med at dele legetøj ud, så der ikke tygges i sofaer, højtalere mv. Som man kan se på billedet er deres ører så småt ved at rejse sig op nu.

The puppies are exploring our big garden by themselves now. Today we missed a girl but found her sleeping under a dogshelter behind our house. This weekend they have been visiting a town festival. It didn't take them long to spread out all over the place. They are fearless exploring the world now and and greets everyone they meet. We are busy handing out toys, to avoid them to chew our furniture, speakers etc. As the picture shows, their ears are beginning top rise up.

5 uger

Nu er hvalpene 5 uger. De er mere og mere aktive. De er nu flyttet ud i bryggerset, da de ikke gider sove i hvalpeværelset mere. De udforsker selv haven nu, og leger mere og mere. Vi begynder nu at tage dem med på opdagelse enkeltvis, væk fra trygheden i flokken, og de bliver tilvænnet de første små bilture nu, spændende og lidt farligt 🙂The Puppies are 5 weeks now. They are becoming more and more active. They now explore the garden by themselves, and we are taking them on tours alone away from the security in the pack. They are now introduced to the car. 

På aftentur i haven

Overskrift

5 uger gamle hvalpe leger med deres tålmodige storesøster, der ligger med et ben i munden 5 weeks old puppies playing with their patient big sister, who has a bone.

Hvalpe på tur

På opdagelse i haven

4 uger

Hvalpene er nu vågne i længere tid af gangen. Verden skal udforskes og egne kræfter prøves af. Der bliver slet ikke tisset i hvalpekassen mere, og de to skobakker med grus, vi har stillet ind i hvalpeværelset, er begyndt at blive brugt i stedet for gulvet. I morges var der fx 7 lorte i skobakken og kun 3 på gulvet 🙂 De smager på alt udenfor, og der tages nogle drabelige slåskampe, som indimellem ender med høje hyl, når en har fået sylespids hjørnetand i øret eller poten.

The puppies are awake longer and longer now. The world are being explored, and ones own abilities must be tried out. They don't pea in the litterbox, and they are beginning to use the box with sand we have put in the puppyroom, instead of the floor. This morning only 3 puhs on the floor and 7 in the box 🙂. They are fighting all the time, and sometimes mother or big sister must interveen when a razorsharp teeth has penetratet an ear or a paw.

4 uger gamle. Nu er de begyndt at komme en del ud. Der er kommet rigtig gang i slåskampene, og ind imellem må Mor eller storesøster blande sig, når det bliver for voldsomt. Her bliver der bidt til i søsters pote.

24 dage gamle

Hvalpene hilser på storesøster

Der er for alvor ved at komme gang i hvalpekassen nu. Hvis ikke de lige er faldet i søvn vågner de når vi kommer ind til dem, og de kommer nu alle "løbende" hen til os for at få kontakt. De har fået fast føde for første gang i dag, og vi kan godt mærke på Nala det er ved at være på tide at trappe ned for mælken. Der er nu 9 sæt små syletænder, og det er ikke altid lige behageligt synes mors babser. Så er det godt storesøster gider at hilse på og lege lidt.

The litterbox is crawling with activity now. The puppies are seeking contact imidiately when they see us now. They have startet to eat by themselves today. Their teath are razorsharp now, and mother doesn't always want to give breast. It's a good thing their big sister wants to say hello and play.

3 uger gamle

Hvalpene er nu blevet 3 uger, og er begyndt at gå ud af hvalpekassen selv. Det er en stor verden derude, så de bliver hurtigt trætte og falder i søvn. Nu kan vi begynde at se forskel på temperament og personlighed hos de små. Det er rigtig spændende at følge.

The Puppies has turned 3 weeks now. They are beginning to leave the litterbox by themselves. Its a big world out there, and they quickly fall a sleep again. The differences of temper and personality. are beginning to show now.

Dag 5

Der spises og soves i hvalpekassen. Poterne er nu blevet sorte, og snuderne er begyndt at få lidt farve. Nala nyder roen ind imellem måltiderne, og har været med ude på en kort gåtur. Hun havde dog travlt med at komme hjem igen. De tager fint på i vægt allesammen, og har allerede overhalet sidste års kuld vægtmæssigt.

15 dage gamle

Nu har alle fået øjne. De er begyndt at rejse sig op på alle 4, og det tager ikke lang tid at nå hen til mor, når det er madtid. Mor Nala er begyndt at sove udenfor hvalpekassen, og der er nu ro i flere timer om natten. De er selv så småt begyndt at tisse, og en enkelt hvalp har selv lavet pølser nu (det var lidt svært at presse den ud ), så vaskemaskinen her travlt. De elsker at blive nusset nu, og børnene bruger mere og mere tid i hvalpekassen.

se jeg kan stå på alle 4

Dag 10

Hvalpene er nu 10 dage. Snuder og poter er nu farvet sorte som de skal. Trivslen er i top, og der er en god rytme i diegivningen, så både mor og hvalpe kan slappe af. Der er også overskud og plads til at børnene kan være rigtig med nu, uden at forstyrre søvnen for de små. Alle hygger sig med at putte her 🙂

62 dage efter første parring fødte Nala 9 velskabte hvalpe d. 19. juli 2013. Alle er sunde og velskabte og her 4 dage efter, i god tilvækst. Både mor og hvalpe har det rigtig fint. Der er altså nu hvalpe til salg, og vi har i dag annonceret. Nu skal der bare findes 9 navne med B.

Hvalpe forventes 23. juli 2013 /Puppies expected July the 23. 2013

Nala blev parret i pinsen med Herr Fuchur vonder Herrin Vom See. Tirsdag d. 11. juni 2013 er hun blevet scannet, og dyrelægen bekræfter at der er hvalpe på vej. Det var endnu for tidligt at sige noget om hvor mange der er, men han kunne se minimum 4 hvalpe, så det bliver spændende at se hvor mange det bliver til denne gang.

Herr Fuchur von der Heerrin vom See bliver den stolte far til det nye kuld. Herr Fuchur von der Herrin vom See will be the father of this years litter. Se mere på http://www.neverending-story.de/html/fuchur.html

Annie 05.09.2013 09:37

Spændende oplevelser for hvalpene på deres vej ud i den store verden som selvstændige væsener. Glæder mig til at få indhold i mit liv igen efter Cherie. Annie

Laila Graversen 21.08.2013 20:54

Helt enig, der er længe til den 13 og dejlig film og FOTO

Simon Seres 20.08.2013 20:22

Jeg syntes godt nok der er længe til den 13. :s det ikke lige nemt og skulle vente på et nyt familie medlem :) men vi glæder os

Annie Knudsen 20.08.2013 12:25

Var lige inde på siden i går, sikke en dejlig lille film md hvalpenes første besøg ude i den store verdden, den kan sagtens ses igen og igen

Nyeste kommentarer

06.03 | 15:35

Hej, jag aer Martin Sorfa fran Tjeckie. Dolores of Martins Roseville var mi...

05.02 | 20:03

Will you be having a new litter soon? We are interested in a female pupp...

10.07 | 18:34

Hej Har I stadig hvalpe tilbage? Vi leder efter et nyt medlem til famili...

18.06 | 18:14

Hej Henrik Vi er interesseret i en tæve. Kan vi komme forbi på søndag 2...